Rss feed

Bloggkategorier

Visa alla

Hudvårdsprodukter och dess användning

Publiserat den: 2007-07-11 11:05:03 | Kategorier: Hudvård Rss feed

Ansiktstvätt

Vad och varför?
En ansiktstvätt rengör huden från döda hudceller, smuts, eventuellt överskott av sebum (hudfett). Välj en ansiktstvätt utvecklad för din hudtyp. Är du man så använd gärna en ansiktstvätt för manlig hud.

När och hur?
Använd varje morgon och eller kväll. Fukta ansiktet med varmt vatten och massera in ansiktstvätten i ansiktet med cirklande rörelser. Skölj sedan noga bort alla rester av rengöringsmedel i ansiktet. Avsluta med att klappa huden torr med en handduk. Gnugga inte med handduken eftersom det kan irritera huden.

Ansiktsvatten

Vad och varför?
Ansiktsvattnet gör att porerna dras samman efter rengöring och tar bort eventuella rester av rengöringsmedel, kalk och klor som finns i vattnet samt fett och smuts som har blivit kvar. När porerna sluts hejdas utsöndringen av hudfett och akne och pormaskar förebyggs. Du får också en mindre glansig/oljig ansiktshud. Ansiktsvatten återställer också hudens naturliga pH-balans. En rätt pH-balans innebär att huden lättare kan absorbera en fuktighetskräm och även att makeup lättare kan appliceras på huden.

När och hur?
Applicera ett ansiktsvatten efter ansiktstvätten men före återfuktningen med hjälp av en bit bomull. Skölj ej bort utan låt den torka in. Flertalet ansiktsvatten kan även användas efter rakningen som en aftershave.

Skrubbkräm

Vad och varför?
Skrubbkräm är en tvätt som innehåller slipkorn som avlägsnar hudavlagringar, sträva hudpartier och orenheter. Genom att exfoliera det yttersta hudlagret avlägsnas döda celler och porerna förhindras från att täppas igen och den levande huden blir synlig. För mycket döda hudceller gör att huden ser grå och glåmig ut. En skrubbkräm lämnar huden ren och fräsch. Den kan också användas innan rakningen för att lyfta upp skäggstråna så att inåtväxta hår motverkas. Den skrubbar även bort ojämnheter så att du får en fin glidyta och smidigare rakning. Många män tycker dock att det är överkurs att skrubba huden innan rakningen eftersom själva rakningen i sig exfolierar huden.

När och hur?
En skrubbkräm använder du ca 1-3grr/vecka. De gånger när du använder skrubbkräm behöver du inte använda ansiktstvätt. Fukta ansiktet innan applicering och massera in krämen med fingertopparna med lätta, cirklande rörelser. Var varsam så att du inte skrubbar för hårt. Detta blir extra viktigt om du använder en kraftigare skrubbkräm.

Ansiktsmask

Vad och varför?
Ansiktsmasker finns i många varianter. Välj en mask för din hudtyp och ditt hudbesvär. En ansiktsmask är en kräm eller gel som appliceras på rengjord ansiktshud och får verka under ett visst antal minuter. När den torkar ser den just ut som en mask. Den vanligaste typen är en djuprengörande ansiktsmask som drar åt sig döda hudrester, överskottsfett och smuts från huden. Det finns också fuktgivande masker om du har torr hy som återfuktar, fyller ut rynkor och gör att huden ser yngre ut.

När och hur?
Appliceras på rengjord hud och får verka under ett visst antal minuter. En djuprengörande mask torkar och får en hård yta medan en fuktgivande inte torkar och blir hård. Används från alltifrån en gång per vecka till en gång i månaden. Läs produktbeskrivningarna för respektive produkt för tips hur de skall användas.

Fuktighetskräm

Vad och varför?
Efter avslutad rengöring bör huden återfuktas. Använd en fuktighetskräm som passar din hudtyp. En fuktighetsbevarande och återfuktande kräm skyddar och hjälper huden att bevara sin naturliga fuktighet och smidighet. Kan även skydda mot föroreningar, smuts och fria radikaler som har en skadlig inverkan på din hud.

När och hur?
Applicera en liten mängd på ansikte och hals efter rengöring eller efter behov. Massera in med fingertopparna med cirklande rörelser.

Ögongel-/kräm

Vad och varför?
För huden i ögonpartiet kan du använda ögonkrämer och ögongels som tillför fukt. De förebygger också fina linjer och skyddar den känsliga huden runt ögonpartiet. De kan också motverka påsighet och mörka ringar runt ögonen och verka uppiggande för trötta ögon. Generellt sett är ögonkrämer bättre på att förebygga och fylla ut fina linjer och ögongels bättre på att reducera påsighet och mörka ringar.

När och hur?
Applicera sparsamt med fingertopparna. Dutta in gelen eller krämen. Var försikig eftersom huden runt ögonen är mycket tunn och känslig. Använd morgon och kväll

Brun-utan-sol

Vad och varför?
Brun utan sol eller self-tanner som de kallas på engelska ger din hud en fin solbrun färg utan att du behöver utsättas för solens eller ett solariums skadliga strålning.

När och hur?
Används när du vill att din hud skall få lite säker, solbrun färg.

Dela innehållet

Recensera

 (med http://)